Det självklara valet
SÖK PÅ SIDAN
Postadress:
Fridavägen 5, 737 44 Fagersta
Telefon:
0223-443 00
Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94
Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se
E-post:
registrator(at)nvu.se
förnamn.efternamn@nvu.se
Besök oss:
Fridavägen 5
Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.
737 44 Fagersta
Jo just det. I Dexter gör du ett förstahandsval samt två reservval.
Samtliga kurser kräver lägst godkänt betyg (E) i eventuell föregående kurs.
Kurskod: MODARA01
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Kurskod: ARKARI0
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Kurskod: BAGBAG01
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Kurskod: DIGDIG01
Denna kurs kan ej väljas av elever på TEDES.
Kurskod: ENGENG06
Denna kurs kan väljas av elever på yrkesprogrammen (förutom IN).
Kurskod: ENGENG07
Denna kurs kan väljas av elever i åk 3 på de studieförberedande programmen.
Denna kurs bygger vidare på kursen Engelska 6. Här får du bland annat möjlighet att utveckla det mer formella och vetenskapliga språk som förekommer på högskolenivå genom att till exempel skriva texter i en mer vetenskaplig stil med tydlig och korrekt användning av källor och diskutera komplexa frågor kopplade till yrkes- och samhällsliv. Studier av litteratur och annan kultur från olika tidsepoker är en annan central del av kursen. I kursen ingår ett kursprov.
Kurskod: BOLLSPEL
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Kurskod: INDIDR
Denna kurs kan väljas av samtliga elever som är aktiva inom en individuell idrott.
Kurskod: BANDY, FOTBOLL, INNEBANDY, ISHOCKEY
Denna kurs kan väljas av samtliga elever som är aktiva inom aktuell idrott.
Kurskod: FÖRMAD0
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Det här är en kurs för dig som vill få kunskaper som en bra säljare behöver. Kunskaperna du får är användbara såväl om du jobbar som säljare eller då du söker jobb. Du får prova på att utforma praktisk reklam (exempelvis reklamblad) och lära dig vad kroppsspråket betyder i kontakten mellan människor.
Kurskod: MATMAT02a
Denna kurs kan väljas av elever på yrkesprogrammen. Förkunskap matematik 1a.
Kursen Matematik 2a är främst till för dig som kanske ska läsa vidare efter gymnasiet. Du kanske funderar på om skolan är en arbetsplats för dig. Eller så vill du bara ha den säkerheten, att du kan läsa vidare om tre, fyra, tio år, om du tröttnar på ditt nuvarande yrkesval. Men givetvis räcker det med att du bara tycker att det är kul med matte.
Under kursen kommer du att få arbeta mycket med funktioner och ekvationer. Men vi kommer även räkna lite geometri och lära oss mer om statistik.
Kursen kan ge 0.5 meritpoäng eller vara särskild behörighetskurs till exempelvis socionomprogrammet, grundlärarprogrammet förskoleklass och grundskola 1-3, 4-6, och ämneslärarprogrammet mot gymnasiet inom idrott och hälsa.
Kurskod: HALMEN0
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Kurskod: MARMAE0
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Grunderna inom modernt samt äldre dekorativt måleri, till exempel ådringsmålning, marmoreringsmålning, laseringsmålning, svampmålning, schablonmålning, trompe l'œil och streckdragning.
Kurskod: MARMAR0
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Grunderna inom äldre målningstekniker, till exempel målning med kalkfärg, limfärg, tempera, linoljefärg och slamfärg. Grunderna inom pappspänning av tak och väggar samt vävspänning i tak.
Kurskod: NAKNAK02
Denna kurs kan väljas av elever i år 3 på SA och EK samt år 2 och 3 på BF.
Förkunskaper: Naturkunskap 1a2 eller Naturkunskap 1b.
Kurskod: NAGNAT01
Denna kurs kan väljas av samtliga elever utom BF.
Kurskod: SEVSEV01
Denna kurs kan inte väljas av elever på FT.
Kursen ger dig som kunskaper i att bemöta kunder eller gäster på ett serviceinriktat sätt samt att tillvarata kundkontakter för att skapa långsiktiga relationer.
Kurskod: SVESVE02 eller SVASVA02
Denna kurs kan väljas av elever på BA, EE och FT.
Denna kurs krävs för högskolebehörighet.
Du kommer att tränas i muntlig och skriftlig framställning. Du får arbeta med språk och stil i olika typer av texter samt läsa och analysera skönlitterära texter av både svenska och internationella författare. Du kommer att studera hur svenska språket är uppbyggt samt utforska språkförhållanden i Sverige och övriga Norden.
Kurskod: SVESVE03 eller SVASVA03
Denna kurs kan väljas av elever i åk 3 på BA, BF, EE , FT och VO.
Denna kurs krävs för högskolebehörighet.
Du kommer få träning i muntlig framställning med hjälp av den retoriska arbetsprocessen. Du får analysera och skriva vetenskapliga texter. Analyser av skönlitterära texter (prosa, lyrik och dramatik) ingår i kursen samt djupare förståelse för svenska språkets historia.
Kurskod: SAAKÄL01S
Denna kurs kan väljas av samtliga elever utom elever på INSVE.
I kursen kommer du få lära dig teoretiska och praktiska grunder i en eller flera svetsmetoder. Du kommer praktiskt att fokusera främst på MIG/MAG som är en lämplig svetsmetod att börja med. Metoden är kanske den mest vanligt förekommande för hemmabruk bland såväl bilentusiaster som hobbysvetsare, den är mycket lämplig som metod för reparationssvetsning men även för enklare konstruktioner.
Du får kännedom om hur svetsmaskinen är uppbyggd, hur den fungerar och hur du underhåller den. Du kommer få titta på tillverkningsunderlag, det vill säga ritningar och de delar som är specifika för svetsning. Du kommer få lära dig att praktiskt använda svetsutrustningen, hur man bedömer kvalitén på en svets, samt hur man kan reparera enklare fel och lösa produktionstekniska problem. Du kommer även bekanta dig med termer och begrepp inom teknikområdet. Arbetsmiljö och säkerhet är väldigt viktigt i en svetsares vardag vilket kommer vara en central del genom hela kursen.
Förhoppningsvis kan vi väcka ditt intresse för svetsning och dess breda användningsområde, och att du kanske vill fortsätta utforska fler metoder eller fördjupa dig.
Titta gärna på filmen nedan för att få en kort introduktion till svetsning med metoden MIG/MAG.
Kurskod: TRNTRN01
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Kurskod: VEKVEK0
Denna kurs kan väljas av samtliga elever.
Sidansvarig:
Linda Halldin Normann
Senast ändrad: