Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

ek

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammets UF-företag vinner ofta priser, även lärare har vunnit priser!

integreramera

Ekonomiprogrammet är ett program som förbereder dig för fortsatta studier främst i ekonomi och juridik och inom andra samhällsvetenskapliga områden. Programmet innehåller även en hel del praktiska moment inom företagsekonomin som är av betydelse i en framtida arbetsmarknad för gymnasieekonomer.

Inriktning: Ekonomi
Inom ekonomiinriktningen ligger fokus på att starta och driva företag samt att lära sig grunderna i marknadsföring. Utbildningen syftar till att stimulera intresset för entreprenörskap och att utveckla förmågan att analysera och kritiskt bedöma företagsekonomiska problem.

Inriktning: Juridik
Juridik är studier om samhällets rättsregler och deras tillkomst, innehåll och tillämpning. Regelverket är i ständig utveckling och påverkar oss alla, privat och i våra jobb. Inriktningen ger dig goda förutsättningar att kritiskt och självständigt arbeta med rättsliga och andra frågeställingar i samhället. Juridiken är därför ständigt aktuell och levande och juridisk kompetens blir alltmer efterfrågad.

Framtid
Valet för Dig som vill bli advokat, polis, lärare, domare, företagsledare, ekonom, säljare eller arbeta med reklam. Under handledning av duktiga, trevliga och humoristiska lärare sköter Du och några kamrater i år 3 ett UF-företag och har då chans att vinna priser på den stora länsmässan. Lyckas Du bra där väntar SM i Stockholm!

Kontakt

Välkomna till oss på Ekonomiprogrammet

E-post lars.jansson(at)nvu.se

Ring Monaliz och Lars på 0223-443 60.

mlp

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2019-12-09

Scrolla upp