Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

SNABBVAL:

Möt elever
ft

Fordons- och transportprogrammet

En utbildning av hög kvalitet i en bransch som skriker efter arbetskraft! Nyheter hösten 2020 med mer modern utbildning anpassad efter bilindustrins nya teknik.

FT

Fordons- och transportprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av tekniken i och kring olika motordrivna fordon. Utbildningen är av hög kvalitet och ger dig breda kunskaper och du kommer ut till en arbetsmarknad som verkligen behöver fler fordonstekniker.

År 1 på programmet är kurserna gemensamma oberoende av vilken inriktning du sedan väljer till år 2.

År 2 inriktning personbil där får du utbildning till att arbeta som till exempel kundmottagare, mekaniker eller besiktningspersonal.

Du vet väl att man kan läsa och få grundläggande högskolebehörighet hos oss på fordons- och transportprogrammet, genom att läsa kurserna svenska 2 och 3 samt engelska 6.

Framtid
Den snabba tekniska utvecklingen har gjort mekanikerjobben allt mer kvalificerade. I dag är det stor efterfrågan på kompetent personal i motorbranschen och möjligheterna till att få arbete direkt efter utbildning är mycket goda. Därtill kan läggas att det är bra lönevillkor och även en trygg framtidsbransch till att ”starta eget”.

Utbildningen på fordons- och transportprogrammet har blivit bredare vilket gör att DU kan få jobb inom nuvarande industrin samt även kommande gruvdrift.

Nyheter 2020

Utvecklingen av nya tekniker inom bilindustrin går fort. På senare år har det blivit allt vanligare med bilar som drivs av elmotorer eller kombinationer av el- och förbränningsmotorer (s.k. hybrider).

För att möta denna utveckling förnyas Fordons- och transportprogrammet på Brinellskolan från och med nästa läsår. Eleverna kommer i fortsättningen utöver att studera reparation av traditionella fordon även att lära sig reparation och felsökning av moderna el- och hybridfordon.

Syftet med förändringarna är att skapa förutsättningar för en tidsenlig utbildning, bidra till att stärka elevernas möjligheter att fördjupa sig i olika teknikområden och att ge eleverna bättre förutsättningar att snabbare komma in på arbetsmarknaden.

Förändringarna berör förutom det kommande läsårets nya ettor även nuvarande elever som ska börja tvåan.

Kontakt

Välkomna till oss på Fordons- och transportprogrammet

E-post kjell.lundmark(at)nvu.se

Ring Kjell och George på 0223-447 25

KLK
GBS

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2020-04-15

Scrolla upp