Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-444 57, 0223-447 05, eller vux(at)nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Handels- och administrationsprogrammet

Ingen antagning 2019

På grund av lågt antal sökande till Handels- och administrationsprogrammet har Brinellskolan valt att inte ha någon antagning till programmet läsåret 2019/2020.

Detta innebär att Du kan behöva göra ett omval till annan skola om du är fortsatt intresserad av att gå ett Handels- och administrationsprogram. Omvalet sker i Dexter enligt tidplan för omvalsperioden 24 april – 8 maj. Prata med din studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med detta.

Självklart är du välkommen att ta kontakt med Brinellskolans studie- och yrkesvägledare Sara Forsberg för mer information och samtal. Ställ din fråga samt boka tid för möte på e-post sara.forsberg(at)nvu.se

Informationen ovan gäller även för ansökningar till IMVHA.

Handels- och administrationsprogrammet på NVU är ett högskoleförberedande yrkesprogram. Detta innebär att du som elev kommer att avsluta dina studier med grundläggande behörighet till högskola/universitet samt få en yrkesexamen. Efter examen har du som elev de kunskaper som krävs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel säljare, inköpare och butiksledare.

Utbildningen syftar till att utveckla dina kunskaper inom handel och service, där personlig försäljning, information och kommunikation samt marknadsföring är centralt. Du kommer också utveckla dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom försäljning, inköp, ekonomi och företagande.

NVU erbjuder inriktningen handel och service som ger dig fördjupade kunskaper inom detalj- och partihandeln. Med stort fokus på service och bemötande kommer du att få stora möjligheter till att arbeta inom handeln efter avslutade studier.

En stor del av utbildningen ligger på praktisk arbetsplatsförlagt lärande. Här får du som elev utföra arbetsuppgifter på ett företag där du kan utveckla dig själv, skaffa viktiga kontakter inför framtiden samt skapa en god grund för en framtida karriär inom handel och service. I år tre kommer du tillsammans med klasskamrater få möjligheten att skapa ett eget företag inom Ung Företagsamhet. NVU har över trettio års erfarenhet av Ung Företagsamhet där såväl elever, lärare och skolan i stort har nått stora framgångar.

Handelsprogrammet passar dig som är intresserad av en framtid inom försäljning, service, administration och entreprenörskap.

Välkommen med din ansökan!

För mer information skicka gärna e-post till:

lars.johansson(at)nvu.se

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2019-08-27

Scrolla upp