Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

in

Industritekniska programmet

Ny modern och aktuell utbildning som industriföretagen står bakom. Flera nyheter till hösten 2020!

IN

Högskolebehörighet, extra mycket praktik, truckkort, stipendier, modern maskinpark och digitalisering gäller från hösten 2020.

Det industritekniska programmet ingår i Teknikcollege Bergslagen. Med ett nära samarbete med industriföretagen moderniseras utbildningen ytterligare och ger dig möjlighet både till jobb direkt och vidare studier.

Det här är en utbildning där teori varvas med praktiskt arbete. På många industrier används i dag modern teknik som datorer och avancerade styrsystem, samtidigt som många uppgifter kräver att du är en skicklig hantverkare.

På industritekniska programmet får du goda kunskaper om hela tillverkningsprocessen - från idé via produktion till återvinning. Bredden gör att du får större möjlighet att få ett arbete.

Under ditt tredje år på Industritekniska programmet får du också möjlighet att ta truckkort, vilket gör dig som elev än mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Inriktning: Produkt och maskinteknik
Inriktningen produkt och maskinteknik förbereder dig för arbete inom tillverkningsindustrin. Den ger goda kunskaper att hantera verktyg och industriella utrustningar. Du får också lära dig att lär dig hantera och bearbeta material.

Inriktning: Svets
En glad nyhet för elever som bli antagna hösten 2020 är inriktningen svets som vi nu kan erbjuda enligt efterfrågan. Inriktningen kommer att vara sökbar i Dexter fram till sista ansökningsdagen den 13 februari. (Om du inte hittar inriktningen i Dexter, avvakta någon dag då uppdatering sker).

Framtid
Efterfrågan på välutbildade ungdomar inom industriyrken bedöms framöver bli god, arbetsplatsförlagt lärande, ökar också dina möjligheter. Har du som mål att studera vidare på högskolan efter din utbildning så har du möjlighet till det per automatik från hösten 2020 då programmet ger högskolebehörighet.

Öppet hus 30 januari 2020

Torsdagen den 30 januari presenterar vi de nya lokalerna och den fräscha lunchrestaurangen! Vi berättar mer om utbildningen och du får en rundvandring på företagen Fårbo Mekaniska, Seco eller Epiroc. Ta gärna med dig en vän och föräldrar! Alla är välkomna! Anmäl dig till lars.lindh@nvu.se

Kontakt

Välkomna till oss på Industritekniska programmet

E-post kjell.lundmark(at)nvu.se

Jorma 0223-443 17

Lars 0223-443 54

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2020-01-27

Scrolla upp