Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

SNABBVAL:

Möt elever
te

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet passar dig som är nyfiken, tycker om att lösa problem och vill utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt!

TE

Teknikprogrammet ingår i Teknikcollege Bergslagen som är en kvalitetsstämpel för utbildningen.

Målet för studierna på teknikprogrammet är att utveckla känslan för problemlösning och kreativitet. Utbildningen ger dig förutsättningar att inskaffa mycket goda kunskaper i områden som teknikutveckling och innovation samt få en god inblick i historiska och moderna tekniska lösningar inom industri och design.

Teknikprogrammet är ett extra bra val för dig som planerar att läsa en ingenjörsutbildning på universitet eller för dig som gillar framtidens tekniska lösningar.

Vi har ett gott samarbete med flera lokala företag, vilket i praktiken kan innebära feriearbete, studiebesök och projektarbete på företagen för att ge några exempel.

Inriktning: Design och produktutveckling

I inriktningen design och produktutveckling får du lära dig att arbeta med design av olika produkter och att söka tekniska lösningar på olika utmaningar. Du lära dig att designa och konstruera med hjälp av CAD-program och att dokumentera ditt arbete. I de skapande kurserna lär vi oss också att visuellt kommunicera våra idéer och produkter med h jälp av bilder och grafisk design.

Inriktning: Teknikvetenskap
Nytt för hösten 2020. Sökbart via Dexter. Vid frågor kontakta SYV Sara Forsberg.

Har du som mål eller intresse att utbilda dig till ingenjör? Då är inriktningen teknikvetenskap rätt för dig. Här får du läsa samtliga kurser som krävs för behörighet till ingenjörsutbildningar. Du kommer att få fördjupade kunskaper i matematik, fysik och teknik.

Framtid
Teknikprogrammet är framför allt en mycket bra start för dig som vill läsa vidare på högskola och utbilda dig till exempelvis IT-designer, ingenjör, produktdesigner eller arkitekt, eller för dig som planerar att forska inom teknik och innovation.

Film

Se elever berätta om Teknikprogrammet

Kontakt

Välkomna till oss på Teknikprogrammet!

E-post helena.frisk(at)nvu.se

Ring Christina och Tanja  på 0223-443 64

cln
tsg

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2020-04-17

Scrolla upp