Det självklara valet

NVK logotyp
utv
fronter
dds
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-444 57, 0223-447 05
0223-291 81 eller vux(at)nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Introduktionsprogram

Gymnasieprogrammet för dig som ännu inte nått godkänt betyg i tillräckligt många ämnen

Om en elev inte har hunnit nå ett godkänt betyg i tillräckligt många ämnen för att komma in på ett nationellt gymnasieprogram när den slutar nian har eleven möjlighet att läsa upp sina betyg på introduktionsprogrammen: IM. Det finns flera studievägar inom introduktionsprogrammen som alla har olika studiemål.

På introduktionsprogrammen skapar lärare och övrig personal en trygg utbildningsmiljö med hög kvalitet för varje elev. Det förutsätter ett nära samarbete mellan elever, olika lärare och övrig personal. Varje elev ska erbjudas en god utbildning där man kan forma studiesituationen med hänsyn taget till de egna förutsättningarna. Under "Dokument och Länkar" längre ned på sidan kan du läsa NVU:s plan för utbildning, när tillräckliga betyg saknas.

Språkintroduktion

Språkintroduktion är en utbildning för nyanlända ungdomar som inte har svenska som modersmål där eleverna främst läser svenska som andraspråk. Denna studieväg syftar till studier på ett nationellt program, på ett annat introduktionsprogram eller annan utbildning.

Preparandutbildningen

Preparandutbildningen riktar sig till dig gått klart grundskolan men inte är behörig i alla ämnen för att komma in på ett nationellt gymnasieprogram och som snabbt vill få dina betyg godkända för att kunna söka ett gymnasieprogram. Denna studieväg syftar till studier på ett nationellt program.

Yrkesintroduktion

På Yrkesintroduktion får eleverna möjlighet att läsa kurser från yrkesprogram, blandat med grundskolekurser/gymnasiekurseroch eventuell praktik. Denna studieväg syftar till etablering på arbetsmarknaden eller studier på yrkesprogram.

Programansvarig introduktionsprogrammen

Rosie Stark

0223-447 83

Rektor

Ylva Ekman

Ylva Ekman

0223-443 83

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2018-12-19

Scrolla upp