Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Coronaanpassning i skolan

Till skillnad mot vårterminen så är gymnasieskolan öppen. Vi befinner oss dock fortfarande i en pandemi, där vi alla har ett ansvar för att minska smittspridningen och se till att elever, personal och vårdnadshavare känner sig trygga. Den här informationen handlar om gymnasieskolans fortsatta rutiner gällande Covid-19 och riktar sig till dig som är elev och till dig som är vårdnadshavare.

NVU håller sig uppdaterad med information från Folkhälsomyndigheten och Skolverket. Tillsammans kan vi minska smittspridningen. Vi behöver ta ett gemensamt ansvar och här behöver vi din hjälp.

Så undviker du att smittor sprids

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Brinellskolan har gott om möjligheter till handtvätt samt har handsprit i elevhallen, cafeterian och alla klassrum.
  • Stanna hemma om du är sjuk. Det är viktigt att du stannar hemma från skolan om du är sjuk och har förkylningssymtom som till exempel snuva, hosta eller feber. Det gäller också vid mildare symtom. Det är viktigt att inte smitta andra. Det innebär också att vi måste be elever som har sjukdomssymtom att gå hem från skolan. Det gäller vid alla typer av sjukdomar. Elever som är sjuka ska stanna hemma tills de är friska och ytterligare två symtomfria dagar.
  • Hosta eller nys i armvecket, aldrig rakt ut i luften.
  • Håll avstånd till andra och undvik att ta i hand eller kramas, även om det är roligt att träffa kompisarna igen. Vi organiserar undervisningen och lokaler för att så långt som möjligt möjliggöra detta. Att hålla fysisk distans gäller också inom skolans verksamhet och raster och fritid. Brinellskolan har satt upp klistermärken med avståndsmarkeringar, affischer som påminner om avstånd och har glesat ut sittplatserna. Vi rekommenderar att spendera rasterna utomhus och att inte samlas i korridorerna.

Information till gymnasieelever och vårdnadshavare gällande kollektivtrafik

  • Om du kan ta dig på annat sätt än kollektivtrafik ber vi dig att göra det.
  • Om du måste åka kollektivt är det extra viktigt att visa hänsyn och hålla avstånd till medresenärer. Det gäller både ombord och vid hållplatsen, men också när du stiger på eller kliver av. Låt de som kliver av göra det innan du själv går ombord.
  • Var ute i god tid om du måste åka kollektivt.
  • Om trängsel i kollektivtrafiken hindrar dig från att passa skoltiderna, prata med din mentor.

Skolnärvaro och distansundervisning

Brinellskolan är öppen och undervisningen sker i skolan. Om du är frisk ska du vara i skolan och få undervisning och utbildning. Vi vill att alla elever som är sjuka eller har milda symtom stannar hemma.

Inslag av distansundervisning kan förekomma även under hösten om utbildningens karaktär och innehåll passar bättre att genomföra på distans eller om det behövs för att minska gruppstorleken i klasserna.

Rektor kan besluta om individuella lösningar för elever som är i riskgrupp.

Föräldramöte

Vi kommer att ha ett digitalt föräldramöte istället för att ses i skolan. Mer information kommer.

Skollunch

Skollunch serveras som vanligt i Fagerstahallen. Eleverna får schema där det framgår när de har lunchrast och vilken tid under rasten eleven får vara i Fagerstahallen och äta. Denna tid är 20 minuter och är viktig att passa. Detta är för att möjliggöra tryggt avstånd och god hygien i matsalen. Risbroelever och Brinellelever kommer inte att vistas i matsalen samtidigt.

Utökad städning

Undervisningslokalerna städas av NVK som har utökat städningen och då särskilt kontaktytor så som handtag.

Frågor

Om du har frågor eller funderingar är du som elev välkommen att höra av dig till din mentor eller rektor. Det gäller så klart även dig som vårdnadshavare.

Varmt välkommen till Brinellskolan!

Folkhälsomyndigheten om gymnasieskolor och Corona

Folkhälsomyndighetens förslag till förebyggande åtgärder gymnasieskolor

Skolverket om gymnasieskolor och Corona

Sidansvarig:

Anette Vretman

Senast ändrad:

2020-09-03

Scrolla upp