Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Brinellskolan från insidan

Bild på elever i elevhallen

2019-11-28 Så har vi äntligen kunnat erbjuda Öppet hus och visat Brinellskolan från insidan. Vilken succé det blev! Alla nationella program hade elevambassadörer på plats och visade sina lokaler, i både huvudbyggnader och Olympen.

Vi inledde eftermiddagen med att programlagen åt tillsammans innan vi slog upp portarna klockan 17.00. Alla elever hade röda t-shirtar med text Brinellskolan och de som fungerade som guider till programmen hade även text "Fråga mig" och "Följ mig" på sina tröjor.

Marschaller lyste upp ingångarna och mellan Brinellskolan och Olympen körde vi minibussar för dem som önskade skjuts. Utanför Olympen var grillen i full gång och alla som deltog i tipspromenaden fick en gratis hamburgare utanför. Inne visade eleverna inom el och bygg upp verksamheten med utbudet av maskiner, robotar, verkstad, datorrum, målarrum och byggverkstad med alster till försäljning. Vad sägs om ett garage till robotgräsklippare eller en förrådsbod?!

Ekonomiprogrammet hade sponsorer på plats, en wall of fame över elever som läst ekonomi och så var nuvarande UF-elever där. För den som önskade inspiration fanns det också en utställning över tidigare UF-företag. Jösses vad många bra ideér och vilket gott entreprenörskap eleverna har och har haft! Du vet väl att Brinellskolans ekonomiutbildning ger dig som uppfyller kraven en titel som diplomerad gymnasieekonom?!

Naturvetenskapsprogrammet visade flera gymnasiearbeten, även pågående, om dryckens effekt på magsyran, koppling mellan sömn och koncentration. Aktuell matematik, biologi, experiment och utvinnande av dna, vattenrening, utvinnandet av energi och mycket mer.

Samhällsvetenskapsprogrammet hade tipspromenad och fotoutställning som visade valmöjligheterna efter att ha läst sam, vilket så klart är en väldigt bredd. Samhällseleverna är även EU-ambassadörer då Brinellskolan är en av Sveriges certifierade EU-skolor. Naturligtvis visade eleverna även upp bilder från den utlandsresa de åker på, en så kallad Toleransresa till Polen.

Barn- och fritidsprogrammet hade ett klassrum fyllt av fotoutställning samt fika, ett upplevelserum med uppsatt tält och ryggsäck samt bildspel och ett klassrum där besökarna fick se kurslitteratur och programinnehåll samt ställa frågor till eleverna. TIpspromenad för ungdomarna och ansiktsmålning för småsyskon fanns också.

Teknikprogrammet visade upp 3D-skrivare, datorrum, keramikrum, porträttstudio och olika arbetsuppgifter i bild och form. Det är rikigt snygga grejer de gör med hjälp av fantasti, kreativitet och en massa uträkningar.

Industritekniskaprogrammet hade bland annat samarbetspartners Epiroc på besök. Flertalet maskiner var igång och simulatorrummet. För de som ville veta mer om programmet och tävla så fanns det Kahoot med relevanta frågor. Vi satsar på utveckling av industritekniska programmet som till hösten blir högskoleförberedande, ger tryckkort, kan ge stipendier, extra mycket praktik, kurs i digitalisering med mera. Fler nyheter kommer.

Fordonsprogrammet visade maskiner och hur man lägger om däck och visade hur en fyrhjulsinställnings görs. De som ville kunde också tävla i att snabbast göra ett bromsbyte. Branschen skriker efter arbetskraft så om du har ett litet intresse för fordon är inte det här programmet så tokigt för dig... UF erbjuder också tjänster så som biltvätt.

Vård- och omsorgsprogrammet erbjöd hälsotester så som att kolla blodsocker genom ett stick i fingret samt att kontrollera blodtrycket. Det är också exempel på delar eleverna lär sig under studietiden. Besökare som ville tävla i kunskaper om kroppen kunde ställa upp i kroppspusslet och svara på en frågesport. Med det växande antalet äldre i samhället skriker även arbetsmarknaden här efter personal.

Vet du inte vad du ska välja?

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig till Brinellskolans SYV Sara Forsberg. Hon kan inte välja åt dig, men ge dig information och svar på frågor om behörigheter med mera. Om du missade Brinellskolans Öppet hus eller vill besöka oss igen - hör av dig! Vi erbjuder studiebesök, skugga en elev samt praodag och du väljer det som passar dig bäst.

Tack och välkommen åter!

Tack alla elever och personal för fint engagemang och bemötande såväl dagligen som under Öppet hus. Och tack alla som kom och besökte oss. Hoppas att vi ses igen! Varmt välkommen åter!

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp