Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Föreläsning om hedersrelaterat våld

2019-08-16 Zubeyde Demirörs har 20 års erfarenhet av att jobba inom ämnet hedersrelaterat våld. Hon giftes själv bort när hon var 15 år. Det är inte ovanligt att personal inom skolan möter elever som oroar sig för att tvingas gifta sig med någon de själva inte valt att leva med, eller som stannar i skolan på eftermiddagen för att få tid att studera och inte bara ta hand om småsyskon hemma.

För kunskap, förståelse och agerande har NVU:s personal idag deltagit i en föreläsning av Zubeyde Demirörs om det som kallas hedersrelaterat våld. Det handlar om skammen som kan uppstå i en familj omen dotter eller son exempelvis inte vill följa traditionen att gifta sig med en kusin.

- Det handlar inte om religion, utan om synsätt och traditioner, berättar Zubeyde.

I inledning fick publiken höra Fadimes tal till riksdagen. Hennes förklaring av situation och rop efter hjälp. Fadime Sahindal var 26 år när hon sköts till döds av sin pappa i en lägenhet i Uppsala. Det blev starten på arbetet mot hedersvåld i Sverige. Zubeyde är en av dem som kämpar vidare och nu har NVU:s personal fått ta del av kunskapen.

Zybeyde Demirörs

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2019-08-16

Scrolla upp