Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

Upphört

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Kickoff för eleverna vid Hyttbäcken

elever utanför BTG-lokaler

2020-08-31 Efter ett gediget arbete att ta fram en modern och attraktiv utbildning inom det industritekniska området är nu utbildningen igång och lokalerna invigda!

Det är med glädje och stolthet utbildningen för gymnasiet och vuxenelever nu har startat vid Hyttbäcken - granne med flera stora industrier och framtida arbetsgivare.

Eleverna fick träffa representanter från de fantastiska företag som ingår i Teknikcollege och som varit med och tagit fram en utbildning som både ger möjlighet till fortsatta studier på högskola/universitet samt gör eleverna anställningsbara direkt efter studenten.

- Det känns nice! Bra med hemklassrum och att vara så nära industrin, säger Gabriel Nilsson, Tom Westling och John Blomberg.

- Det är bra att vi får lära oss svetsning nu också, tillägger de.

Representanter från företag var på plats och presenterade sina produkter, jobbmöjligheter och berättade om vikten att ta in kunskap och vara engagerade för att få jobb och behålla jobb.

- Produkter från Sverige har ett gott rykte. Men vi har globaliseringen att ta hänsyn till och konkurrensen ökar. Det är en stor utmaning att tänka utanför lådan och anpassa efter nya behov. Kul att ni är så nära så att vi kan få ett ännu bättre samarbete, sa Olle Söderbäck, marknadschef Sandbergs Maskinbearbetning (Sandberg & Söner).

Efter tal från representanter från skolan och företagen fick alla bubbel och Marias goda pizzabullar från Sodexo, som även står för skollunchen framöver för gymnasieeleverna.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp