Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Vi är i final i Blixtlåset!

2019-04-03 I fredags hölls regiontävlingen Blixtlåset som är en innovationstävling för gymnasieelever. Brinellskolan bidrog med sex smarta tävlingsbidrag och ett gick vidare till final och ett annat tog hem publikens pris!

Det blev ett lyckad arrangemang med Blixtlåset där Brinellskolan inte bara deltog med flera tävlingsbidrag, utan även var arrangör för regiontävlingen. De som besökte mässan var imponerade.

- Ungdomarna är jätteduktiga med bra idéer och är dessutom skickliga på att presentera dem.

Totalt deltog 17 lag i denna regiontävling. Klockan 9.30 drog invigningen igång med en föreläsning av Secos Anders Ericson, som arbetar med just innovationer inom Seco där tävlingen håller till.

- Det ska bli kul att se vad ni har för idéer. Särskilt intressant är det eftersom ni är unga och inte lika inrutade som vi kan vara, sa Anders under invigningstalet.

Alla tävlingsbidrag fick en utställningsplats utanför hörsalen där det gjorts plats för en innovationsmässa. De tävlande fick också göra en presentation inför en jury, som poängsätt bidragen.

Av de tre bidragen som gick vidare till finalen i Stockholm 16 maj kom Brinellskolans Key Track på en andra plats! Bakom Key Track står innovatörerna Oliver Siipilehto Karlsson och Arvid Plogander Lundholm. De har gjort en uppfinning som underlättar att låsa upp dörren vid motoriska svårigheter så som skakande händer.

Publikens pris och därmed ett hedervärt pris gick också till Brinellskolan och närmare bestämt T.A.P. med Eira Jansson i spetsen. Hon har tagit fram ett toalettpapper med cellulosa från alger istället för träd - för att rädda skogen!

Bilder och filmer

Det finns filmer och bilder från regiontävlingen på Instagram och Facebook! Du följer väl NVU Brinellskolan?!

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

2019-04-03

Scrolla upp