Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

Upphört

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Databaser

Databaser markerade med * kan du bara nå inom skolans nätverk. Här hittar du databaser som vi abonnerar på. Databaser som innehåller tidningsartiklar hittar du under Tidningar och tidskrifter.

DIVA: Digital Vetenskapliga Arkivet
DiVA portal är en gemensam söktjänst och ett öppet arkiv för forskningspublikationer och studentuppsatser producerade vid 44 lärosäten och forskningsinstitutioner.

Klicka här för att komma till DIVA

Artikelsök*
Genom Artikelsök får du hänvisningar till artiklar från 11 svenska dagstidningar och ca 500 tidskrifter. Vissa tidningar och tidskrifter finns också tillgängliga i fulltext.

Klicka här för att komma till Artikelsök

Alex*
Alex är ett författarlexikon på svenska som innehåller presentationer av skönlitterära författare från Homeros fram till våra dagar och från hela världen. I Itslearning Skolbiblioteket finns information om hur du använder Alex hemifrån.

Klicka här för att komma till Alex.

Britannica school*
Britannica school är ett engelskspråkigt uppslagsverk som innehåller artiklar fördelade på tre nivåer: Elementary, Middle och High. Det är lätt att söka och byta mellan nivåerna. Britannica school innehåller texter, bilder, artiklar och videos. Du kan också lyssna på texterna. Du kan skaffa ett eget konto, My Britannica, för att spara och dela material. I Itslearning Skolbiblioteket finns information om hur du använder Britannica school hemifrån.

Klicka här för att komma till Britannica school.

Landguiden*
Utrikespolitiska institutets databas omfattar alla världens länder och ett trettiotal självstyrande territorier. Här finns material om geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi, sociala förhållanden samt kartor och statistik. I Itslearning Skolbiblioteket finns information om hur du använder Landguiden hemifrån.

Klicka här för att komma till Landguiden.

Nationalencyklopedin*
är installera på skolans datorer. Klicka på knappen NE.se på datorns skrivbord för att nå Nationalencyklopedin. NE innehåller en hel uppslagsbok, svensk ordbok, lexikon på engelska, tyska, franska och spanska samt material från Utbildningsradion (UR). I Itslearning Skolbiblioteket finns information om hur du använder NE hemifrån.

Klicka här för att komma till nationalencyklopedin.

Global issues in context*
är en databas med engelskspråkigt material från dagstidningar, vetenskapliga tidskrifter, uppsatser och statistik. Du hittar mycket material om samhällsfrågor, miljö, ekonomi, naturvetenskap, gender och kultur.

Klicka här för att komma till GIC.

Science in context*
är en databas med engelskspråkigt material från dagstidningar, vetenskapliga tidskrifter, uppsatser och statistik. Den är särskilt fokuserad på ämnen som ligger inom naturvetenskap och medicin.

Klicka här för att komma till SIC.

Sidansvarig:

Cecilia Thorborg

Senast ändrad:

Scrolla upp