Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Vad är EU?

Vi som är juniorambassadörer bestämde att vi inledningsvis skulle ta tempen på hur kunskapsläget ser ut bland några elever på vår skola. Det visade sig att det var lite si och så med vad man hade koll på:

Eftersom vi som går på samhällsvetenskapsprogrammet på NVU åker till Polen (Auschwitz-Birkenau) i årskurs tre så bestämde vi oss för att i vårt arbete betona EU som det fredsprojekt det faktiskt var från början, som du kan lära dig mer om genom att klicka här, och hur detta över tid har vuxit till vad det är idag. Många undrar hur mycket makt EU har, och vilka som egentligen bestämmer. Det finns de som tycker att EU har för mycket makt och tvärtom. Det finns de som tycker att nackdelarna överväger fördelarna och tvärtom. Det finns de som anser att vi ska göra som i Storbritannien fast en Swexit. Det är ju inte lätt att veta vad och hur man ska tycka och tänka så därför är det förstås jätteviktigt att skaffa sig mycket kunskaper så att man faktiskt förstår och inte köper rykten och myter som finns om EU. Klicka här för att läsa mer om myterna kring EU.

Hur mycket makt har EU?

Ibland hör man EU-skeptiker uttrycka sina farhågor om att vi släpper ifrån oss ”vår makt till Bryssel”. Det här är ju också en jättesvår fråga som kräver att man, återigen, förstår hur EU fungerar! Det låter ju läskigt att lämna över vår makt till ”någon annan” men är det så det är? Det kanske behövs för att resultatet av samarbetet ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt? Kolla in hur det funkar:

Klicka här för att lära dig mer om hur EU fungerar

Klicka här för att lära dig mer om EU-lagar

Sidansvarig:

Ingela Klingestedt

Senast ändrad:

Scrolla upp