Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Elev på Barn- och fritidsprogrammet

Maja

Med en mormor, mamma och syster inom förskoleverksamheten var det en självklarhet för Maja Schilström att läsa på Barn- och fritidsprogrammet. Redan som liten visste hon att hon ville jobba med barn.

- Jag har alltid velat jobba med barn. Jag har sommarjobbat och haft praktik under högstadiet inom förskolan så jag har redan testat på arbetet lite grann.

Maja går sitt första år, med inriktning pedagogik. När hon tagit studenten vill hon studera vidare till förskolepedagog.

- Barn är intressanta. Det jag lockas av är att se hur de utvecklas och få vara en del utav det.

Att välja Brinellskolan var också självklart för Maja.

- Jag hade hört bra saker om skolan innan. När jag var här under årskurs 9 kände jag att det här är rätt. Vi har väldigt bra lärare och en bra sammanhållning i klassen. Jag ser redan efter en termin hur jag och mina klasskamrater utvecklats. Det händer alltid någonting på programmet. Snart ska vi till Sälen till exempel.

På fritiden spelar Maja gitarr, umgås med vänner och familj samt hjälper till som konfirmandledare. Hon har genom tidigare erfarenheter fått viss insikt i vad som krävs för sitt framtida yrke.

- Det gäller att vara öppen, glad och att inte döma människor för tidigt.

Med ett skriande behov av förskolepedagoger ser framtiden för Maja ljus ut. Hon vet också av egen erfarenhet att många barn har det jobbigt.

- Som dyslektiker vet jag vad som krävs av pedagoger. Själv har jag fått mycket bra hjälp och har utvecklats som människa här på Brinellskolan.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp