Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Elev på Ekonomiprogrammet

darya

En modig entreprenör, danslärare, konstnärlig och målmedveten. Så skulle man kunna beskriva Darya Bazylenka i EK16. Som 2-åring kom hon till Sverige från Ryssland och redan som barn visste hon att hon ville bli jurist.

- Som liten tittade jag ofta på ett ryskt program om domstolar. Det engagerade mig och fick mig intresserad av juridik. När jag skulle välja program var det därför självklart att jag skulle gå Ekonomiprogrammet med inriktning just mot juridik.

Darya vet redan att det krävs mycket för att bli advokat. Hon har redan räknat ut hur gammal hon kommer vara när hon är klar med alla sina studier och att hon kommer få studera mycket.

Just nu är favoritämnet Privatjuridik. Men hon tycker också mycket om Företagsekonomikurserna och ser fram emot att läsa Psykologi och Filosofi nästa år.

- Det är kul att gå till skolan. Jag längtar redan nu till år 3 då vi får starta UF-företag och får göra något helt själva.

Darya tycker att man ska välja Ekonomiprogrammet om man är en person med många idéer och motivation. Att tycka om människor och ha förmågan att kommunicera är också egenskaper hon framhåller som viktiga när man studerar på programmet.

- Det bästa med programmet är ändå lärarna. Jag valde NVU efter att ha besökt skolan på ett öppet hus. Redan där fick lärarna mig inspirerad. De gav ett bra intryck och nu när jag går på programmet så vet jag att jag gjort rätt val. Lärarna pushar en framåt och lär mig något nytt varje dag.

Darya har redan nu i år 1 engagerat sig i Elevrådet. På fritiden jobbar hon som danslärare för barn. I sommar har hon planer på att starta "Sommarlovsdans" för ungdomar som inte har något att göra på sommaren. Hon har många idéer som hon vill förverkliga. En sann entreprenör helt enkelt. 

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp