Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

Upphört

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Elever på El- och energiprogrammet

ee

Zack och Joel

När Zack Rundström gick i nian visste han inte riktigt vad han ville gå på gymnasiet. Efter ett besök på El- och energiprogrammet så väcktes intresset för att bli elektriker. Joel Hedberg visste att han skulle välja ett praktiskt program då han inte är typen som gärna sitter still. El- och energiprogrammet uppfyllde de krav som han hade. Idag är de klasskamrater i EE16 och med facit på hand så är de båda mycket nöjda med sitt gymnasieval.

- Det är ett mycket varierat program där man får testa på många olika moment och lära sig otroligt mycket, anser Joel och Zack instämmer:
- Första året så får man en teoretisk grund som man sedan får omsätta praktiskt både i datorn och på riktigt.

Joel vill i framtiden arbeta på en elfirma. Längre fram kan han tänka sig att starta eget:

- Det krävs en utbildning och en period som lärling innan man blir fullfjädrad elektriker. Här på skolan får vi alla förutsättningar för att klara av yrkeslivet. Skolan tillhandahåller verktyg, arbetskläder och APL-plats.

Redan nästa vecka ska Joel ut på sin första APL-period, på Fagersta Elektriska. Två veckor därefter börjar Zack sin första period på Assemblin. Båda känner sig redo och taggade inför APL. 

ok
darya

Programmet har fått Zack att omprioritera i sitt liv. När han började studierna så hade han ett stort intresse för datorer och då främst spel på dator. Han har under utbildningens gång riktat datorintresset till det som händer inuti datorns hårdvara:

- Under utbildningen får man från grunden lära sig att bygga först en batteriladdare och sen en dator, berättar Zack som även han vill arbeta som elektriker direkt efter gymnasieutbildningen.

Det märks på grabbarna att de trivs i skolan och med sitt val av program.

- Vi har mest undervisning uppe på Olympen. Här är det lugn och kamratlig stämning där alla känner alla menar Zack och Joel håller med. När jag frågar dem om varför man ska gå El- och energiprogrammet på gymnasiet så är Zack och Joel samstämmiga:

- Det är ett roligt och utvecklande program med mycket möjligheter inför framtiden. Eftersom vi läser extra svenska och engelska har vi också högskolebehörighet om vi skulle vilja plugga vidare.

Oavsett hur framtiden kommer te sig för Zack och Joel så befinner de sig just nu i startgroparna inför nästkommande utmaning som de verkligen ser fram emot: APL och praktiskt arbete.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp