Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Elev på Fordons- och transportprogrammet

shevcet

Hans pappa ville att han skulle arbeta inom industrin. Själv har, Shevcet Baruti, alltid vetat att han vill bli bilmekaniker.

Precis som många andra små barn var Shevcet bilintresserad som liten. Intresset visade sig hålla i sig även när han blev äldre och på många sätt så befinner sig Shevcet nu precis på den plats som han absolut helst vill vara.

- Jag började gymnasiet i Västerås men bytte till NVU du jag inte fick tillräckligt med praktisk kunskap. Här är det helt tvärtom. Vi jobbar dagligen i verkstaden och jag känner att jag lär mig något nytt varje dag. Dessutom har vi grymma lärare som gör att man trivs än mer.

För tillfället arbetar Shevcet och hans klasskamrater med olika stationer inne i verkstaden. Det är olika uppgifter och olika blanketter som ska fyllas i och göras klara.

- Vi är nu inne på den sista uppgiften och jag har lärt mig mycket på dessa övningar.

När han inte mekar med bilar eller är ute med sina vänner med A-traktorer så tittar han gärna på film tillsammans med sin familj. Bland favoritfilmerna kan, såklart, Fast and the Furious nämnas.

När han tagit körkort så vill han gärna ha en BMW 535 Kombi från 2006. Fast redan nu har han en del projekt som han skulle vilja sätta tänderna i.

- Jag har funderat på att köpa en Audi A4 som jag kan konvertera till bakhjulsdrift.

Det mesta i Shevcet Barutis liv handlar om fordon. Han har därmed gjort ett väl övervägt och rätt val när det kommer till gymnasieprogram.

- Även när jag inte har lektion så brukar jag sticka ner till verkstaden och fråga om jag kan hjälpa till med någonting. Det brukar alltid gå att få vara med på något hörn.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp