Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

na

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen inom gymnasieskolan och ger dig alla möjligheter inför framtiden!

Tre glada elever från NA inne i Brinellskolan

NA-programmet passar dig som är nyfiken, tycker om att studera och som vill utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt – det vill säga att lära sig se samband inom och mellan olika ämnen och mellan teori och verklighet.

Inriktning: Naturvetenskap
Inriktningen naturvetenskap lär dig grunderna i matematik, fysik, kemi och biologi och du får genomföra intressanta laborationer och projekt med moderna arbetsformer i en stimulerande miljö.

Inriktning: Samhälle
Är du intresserad av både naturvetenskapliga ämnen och samhällsfrågor? Då kan denna inriktning matcha dina intressen samt ge dig en bred bas för vidare studier på högskola eller universitet. Naturvetenskapen är basen på programmet men du kommer även att få läsa Geografi och Samhällskunskap.

Framtid
Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste gymnasieutbildningen och ger dig möjlighet att söka nästan vilken högskoleutbildning som helst. Du kan bland annat läsa vidare till läkare, civilingenjör, arkitekt eller forskare, men också som journalist eller lärare. Med en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå har du också stora möjligheter att arbeta utomlands.

Tre elever i våtdräkter för att undersöka undervattensfynd

Bilderna är från en forskningsresa hösten 2020 till Tjärnö marina laboratorium. Ett samarbete med Göteborgs universitet.

Kontakt

Välkomna till oss på Naturvetenskapsprogrammet

E-post helena.frisk(at)nvu.se

Ring Armin, Marit, Karin och Urban på 0223-443 59

NA
mhb
kbr

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp