Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Elever på Naturvetenskapsprogrammet

urlichaleksanderdonna

Tre olika bakgrunder och tre olika mål, men med samma drivkraft att nå långt. Urlich Icimpaye, Aleksander Rrethi och Donna Mach går alla Naturvetenskapsprogrammet på NVU.

Urlich funderar på att bli kemist. Donna satsar på att bli miljöingenjör. Aleksander vill bli läkare om han inte lyckas att bli fotbollsproffs. Tre mycket olika individer men som alla förenas i engagemang och drivkraft inför sina studier.

- Det är en mycket bred linje vilket gör att man har många möjligheter när man avslutar sina studier, tycker Alexander som lyckats förena studierna med såväl fotbollsträning som kärlek.

- Jag valde Naturvetenskapsprogrammet främst på grund av att jag får studera alla mina favoritämnen, menar Donna som på fritiden helst lagar mat och ser på film.

Urlich, som på fritiden gärna läser böcker, framhåller istället gemenskapen och sammanhållningen inom programmet såväl som på skolan i stort som främsta skäl till att han valt Naturvetenskapsprogrammet.

Alla tre är emellertid överens om att lärarna har en stor betydelse för att de trivs så pass bra på programmet och skolan.

- Lärarna är verkligen engagerade. Det syns när de kommer in i klassrummet att de älskar sitt yrke. Det smittar av sig på oss elever. Det är på grund av lärarna som jag valde NVU framför ett annat gymnasium, säger Aleksander.

Urlich, Aleksander och Donna sticker inte under stolen med att det är mycket plugg på Naturvetenskapsprogrammet.

- Förutom mycket plugg så gör vi många utflykter och resor. Att det är mycket plugg gör dock ingenting eftersom det är roliga ämnen och engagerade lärare som gör det lättare, avslutar Donna.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp