Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Vi gick också NA på NVU

hpa

Lars Hellman

Lars Hellman arbetar som professor i biologi med inrikntning i molekylär och jämförande immunologi vid Uppsala universitet. Ett arbete som inte hade varit möjligt utan sin gymnasietid på Naturvetenskapsprogrammet och NVU. Han minns speciellt när han uppmärksammades i sina studier med ett stipendium.

- Jag fick ett stipendium i kemi för att åka på Berzeliusdagarna i Stockholm. Där fick jag ta del av fantastiska föreläsningar som jag minns än idag. Utöver det hade jag väldigt bra och engagerade lärare som inspirerade mig till att välja rätt utbildning efter gymnasiet. Utan dem hade jag förmodligen inte arbetat med det jag gör idag.

ldvb

Erik Andersson Sundén

Erik arbetar som forskare vid avdelningen för tillämpad kärnfysik på Uppsala universitet. Dels utvecklar han mätinstrument för neutronstrålning från fusionsreaktorer och dessutom utvecklar han mätmetoder för att bestämma sannolikheten för neutronreaktioner som reagerar med olika material. Utöver dessa två områden deltar han i ett projekt för att bygga upp en neutronbestrålningsanläggning på Ångströmlaboratoriet på Uppsala Universitet. Även han har fina minnen från sin tid på NVU.

- Utöver att jag älskade fysikklasserna som min dåvarande fysiklärare, Göran Malmsten, gav så minns jag även det stöd som Eva Almquist och Hans Suokas gav som klassföreståndare. Alla de tre har format den jag är idag.

ls

Erik Lejdelin

Erik valde att inte bli naturvetare efter sin tid på gymnasiet. Istället blev han journalist. Han är emellertid glad över att han valde att gå en så pass bred utbildning som Naturvetenskapsprogrammet.

- Mitt bästa minne från Brinellskolan måste nog ha varit fotografikursen jag gick. Där fick jag lära mig hur man fotar med en analog kamera och framkalla bilderna i ett mörkerrum. Jag minns det som väldigt rafflade varje gång min bild plötsligt började uppenbara sig på fotopappret. Jag minns också alla de gånger jag smög in i aulan och spelade på trumsetet tills jag blev alldeles svettig.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp