Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

sa

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på din omvärld och vill ha möjlighet att studera vidare efter gymnasiet? Då är det här ett program för dig. Och du, du kan välja inriktning.

Klassbild SA

Nyfiken på din omvärld? Vill du få insikt i hur vårt samhälle fungerar? Vill du veta mer om hur olika kulturer och religioner påverkar människors värderingar och levnadssätt?

Håll många dörrar öppna! Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund för fortsatta studier. Tyngdpunkten ligger på olika samhällsvetenskapliga ämnen.

Värdera information
På samhällsvetenskapsprogrammet arbetar du utåtriktat med näringsliv, organisationer och myndigheter och du tränar upp din förmåga att kritiskt värdera information. Vi lever i en internationell värld och det har vi tagit fasta på. Vi har flera samarbetsländer i Europa. Du förbereder dig för kontakt med andra länder genom att läsa språk.

Alla inom samhällsvetenskapliga programmet läser samhällskunskap, historia, psykologi, filosofi, religionskunskap, engelska, moderna språk, svenska, matematik, naturkunskap och idrott och hälsa.

Inriktning: Samhällsvetenskap
Här lär du dig att genomföra undersökningar som du sedan analyserar och presenterar. Du får vara med om seminarier, rollspel och föreläsningar. Du lär dig att arbeta med andra och du övar på att fungera i olika sociala situationer. På inriktningen får du en bra beredskap att påverka och skapa din framtid!

Inriktning: Beteendevetenskap
Människors samspel och utveckling
Här fördjupar du din förståelse av människors sätt att handla som individer och som deltagare i grupper. Inriktningen ger dig också kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Du får också utveckla din förmåga att använda de olika metoder som används inom samhällsvetenskapen.

SAA

Tolerans och mänskliga rättigheter

På programmet har vi en gemensam inriktning mot mänskliga rättigheter. Som en del av toleransprojektet försöker vi att ordna en toleransresa till Kraków för att besöka de judiska kvarteren, slottet Wavel och koncentrationslägret Auschwitz (Auschwitz-Birkenau).

Framtid
Efter examen från samhällsvetenskapsprogrammet är du väl förberedd för vidare studier på högskola eller universitet. Du har många valmöjligheter. Du kan till exempel välja att studera till jurist, journalist, lärare, polis, psykolog, beteendevetare, socionom. Det finns en mängd möjligheter för Dig som gått samhällsvetenskapsprogrammet!

Resa till Polen

Som elev på samhällsprogrammet får du resa till Polen. Se film från resan 2018 nedan.

Kortfilm om programmet

Kontakt

Välkomna till oss på Samhällsvetenskapsprogrammet

E-post ingela.klingestedt(at)nvu.se

Ring Anna, Aleksandra, Ingela och Lena på 0223-441 96

aln
ado
ikd
lsn

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp