Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Vi gick också SA på NVU

hpa

Niklas Almqvist

Niklas Almqvist gick på NVU mellan 1993 och 1996. Föga visste han då att han idag skulle vara en världsberömd artist med hela världen som sitt arbetsfält. Han minns tiden på NVU och Samhällsvetenskapsprogrammet med glädje.

- Jag hade bra lärare och gick ut med ganska bra betyg. Franskan som jag lärde mig i skolan skulle jag komma att få stor nytta av under turnerandet. Betygen gjorde att jag kunde plugga vidare. Dessutom har ju engelskan varit mycket bra för mitt textförfattande i The Hives.

ldvb

Staffan Stam Gerdtsson

"Det känns som en livstid sedan jag gick på NVU", säger Staffan Stam Gerdtsson som idag arbetar som inslagsproducent och redaktör. Han har fina minnen från sin tid på Samhällsprogrammet och rekommenderar programmet till alla som inte riktigt vet vad de vill göra när de blir vuxna.

- Ett minne som definitivt sticker ut är när vi i tredje ring åkte till Aten på studieresa och besökte en klass där, då vi hade ett projekt där vi jämförde Sverige och Grekland. Bara resan i sig kändes ju som en lyx och utbytet och mötet med grekerna i samma ålder som oss var väldigt givande, men framförallt så accentuerades det där vilken jäkla härlig klass och grupp vi var. Anförda av Samhällsgiganterna Christer, Ingela och Tommy svettades och njöt vi oss genom varenda lilla dag. Ett minne i minnet är ju också när jag och min bäste vapendragare Jon satt uppe en natt på hotellrummet och skrev en låt (vi hade med oss våra gitarrer för ett framträdande för den grekiska klassen) om en händelse den kvällen. Och den låten kom vi ju så klart att spela på utspringningen på studenten sen, efter att vi hade kuppat in ett inspelat tal som jag mimade till. Härliga tider

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp