Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Elever på Teknikprogrammet

rasmusdanielahmed

Ahmed Elrajeh ska bli dataingenjör. Daniel Eliasson satsar på en karriär som civilingenjör. Rasmus Lundqvist vill istället bli robotingenjör. Tre blivande ingenjörer som alla valt Teknikprogrammet på NVU.

Ahmed, Daniel och Rasmus läser andra året på Teknikprogrammet. Alla tre har högt ställda mål och får dagligen bekräftelse på att de valt rätt program.

- Programmet är väldigt brett och vi läser många ämnen tillsammans med eleverna på Naturvetenskapsprogrammet, vilket ger en god sammanhållning, menar Ahmed.

Ahmed kom till Sverige från Syrien för 3.5 år sedan. Han pratar redan flytande svenska och man kan knappt skönja någon brytning.

- Vet man vad man vill så går det fort att lära sig. I och för sig så tror jag att jag har ett språköra, men ger man sig hän så klarar man att lära sig ett språk snabbt, fortsätter Ahmed.

Rasmus och Daniel vet också vad de vill. Rasmus valde Teknikprogrammet för att bli robotingenjör. På fritiden ägnar han mest tid till att mecka med fordon och tävla i bland annat folkrace och rallycross. Daniel lägger sin fritid på gaming och gymmet. Alla tre är överens om vad som gör Teknikprogrammet på NVU till en attraktiv utbildning.

- Lärarna är engagerade och programmet är brett, menar de alla tre.

I nuläget arbetar de med ett projekt åt Atlas Copco. En chans för dem att arbeta mer "på riktigt". Dessutom har de inom Teknikcollege fått bra kontakter med andra företag.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp