Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Elever på Vård- och omsorgsprogrammet

matildaida

Såväl Matilda Karlén som Ida Fredriksson valde att läsa på NVU, trots att de har en annan gymnasieskola närmare hemifrån. Att programmet är högskoleförberedande och att de hört bra om skolan var två anledningar till att de valt att pendla till Fagersta.

Matilda och Ida går första året på Vård- och omsorgsprogrammet. De hade från Matildas bror hört bra saker om NVU och valde bort närheten framför att få högskolebehörighet. De är båda inställda på att plugga vidare.

- Jag vill i framtiden kunna arbeta med människor med psykisk ohälsa. Att inte kunna få må bra och känna meningslöshet är något jag vill bekämpa, menar Matilda.

Ida är mer inriktad på att läsa vidare inom medicin.

- Först och främst satsar jag på att bli sjuksköterska. Men det finns ju, tack vare att programmet ger högskolebehörighet, möjlighet om man vill plugga till läkare.

På fritiden så ägnar båda tjejerna tid till att umgås med vänner och släkt samt till träning. Ida åker gärna slalom, gymmar eller rider på någon utav familjens hästar. Matilda tycker om att ta promenader. Båda trivs bra på NVU och på sitt program.

- Vi har en bra sammanhållning i klassen. Lärarna är pedagogiska och ser till att alla hänger med. De pushar oss lagom mycket, så att vi lär oss men inte blir allt för stressade, tycker Matilda.

Både Matilda och Ida tycker fler borde läsa Vård- och omsorgsprogrammet.

- Dels är utbildningen rolig och perfekt för den som vill arbeta med människor. Dessutom finns det stor brist på vårdpersonal i Sverige vilket är oroväckande, menar Matilda.

De ser båda två fram emot APL i år 2 och 3.

- Även om vi redan nu får testa på vissa praktiska saker så är det ändå ute i verkligheten som man får göra skillnad och känna av hur yrket verkar, avslutar tjejerna.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp