Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

nps

Administration, handel och varuhantering

Matis

Programmet för administration, handel och varuhantering är ett yrkesinriktat program som ska förbereda dig för arbete inom dessa områden. Du får grundläggande kunskaper inom administration, handel och varuhantering. Utbildningen förbereder dig för att arbeta med t.ex. enklare administrativa arbetsuppgifter, praktisk marknadsföring och enklare dokumentation. Under utbildningen utvecklar du också ett serviceinriktat förhållningssätt och förmåga att kommunicera och samverka med kunder.

Teori och praktik
Programmet innehåller både teoretiska och praktiska moment. Inom de teoretiska studierna får du som elev en djupare inblick i handelns historia, lagar och regler, organisationsteori med mera. Det praktiska arbetet på skolan domineras av det arbete som görs i en butik som eleverna driver tillsammans med läraren. Butiken ligger i skolans lokaler och säljer framförallt matlådor, second-hand-varor och hudvårdsprodukter. Tack vare butiken får du som elev på riktigt testa på hur det går till att köpa in varor, marknadsföra, sälja i kassa, prissättning och mycket mer. Allt som ni elever tjänar får ni behålla.

Arbetsplatsförlagd utbildning
Programmet för administration, handel och varuhantering har ett bra samarbete med många butiker i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Samtliga elever har en praktikplats från sitt tredje år på programmet, då man är på sin arbetsplats två dagar i veckan. Idag har vi bland annat samarbete med Intersport, Dressmann, Pickaboo, Ica, Coop, Lidl, Jysk med flera. Under din APL-period har din lärare ett nära samarbete med såväl dig som elev som handledaren på praktikplatsen, allt för att du ska känna dig trygg och utvecklas inom yrket.

Framtid
På din APL-plats kommer du ha stora möjligheter att knyta kontakter inför att du slutar på skolan och ska ut i yrkeslivet. Det kommer alltid att behövas folk inom administration, handel och varuhantering. Då du under dina studier också får läsa en kurs i godshantering-truck, har du stora möjligheter att få arbete efter dina avslutade studier. Dina lärare finns till för att övergången från skola till arbetslivet ska bli så bra som möjligt.

Kontakt

Välkomna till oss på programmet för handel, administration och varuhantering

Kontakta Adam på 0223-447 69

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp