Det självklara valet

NVK logotyp
fronter
dds
utv
dexter
teknikcollege
insta

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta NORRA VÄSTMANLANDS UTBILDNINGSFÖRBUND

Postadress:

Fridavägen 5, 737 44 Fagersta

Telefon:

0223-443 00

Sjukanmälan gymnasiet: 0223-445 94

Sjukanmälan vux: 0223-28191, eller vux@nvu.se

E-post:

registrator(at)nvu.se 

förnamn.efternamn@nvu.se

Besök oss:

Fridavägen 5

Besöksparkeringen är nära Brinellvägen 5.

737 44 Fagersta

Coronaanpassning i skolan

Den här informationen handlar om gymnasieskolans fortsatta rutiner gällande Covid-19 och riktar sig till dig som är elev och till dig som är vårdnadshavare.

NVU håller sig uppdaterad med information från Folkhälsomyndigheten och Skolverket. NVU har regelbundet träffar med Smittskydd Västmanland och rådgör våra beslut med Smittskydd. Tillsammans kan vi minska smittspridningen. Vi behöver ta ett gemensamt ansvar och här behöver vi din hjälp.

Så undviker du att smittor sprids

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Brinellskolan har gott om möjligheter till handtvätt samt har handsprit i elevhallen, cafeterian och alla klassrum.
  • Stanna hemma om du är sjuk. Det är viktigt att du stannar hemma från skolan om du är sjuk och har förkylningssymtom som till exempel snuva, hosta eller feber. Det gäller också vid mildare symtom. Det är viktigt att inte smitta andra. Det innebär också att vi måste be elever som har sjukdomssymtom att gå hem från skolan. Det gäller vid alla typer av sjukdomar.
  • Hosta eller nys i armvecket, aldrig rakt ut i luften.
  • Håll avstånd till andra och undvik att ta i hand eller kramas, även om det är roligt att träffa kompisarna. Vi organiserar undervisningen och lokaler för att så långt som möjligt möjliggöra detta. Att hålla fysisk distans gäller också inom skolans verksamhet och raster och fritid. Brinellskolan har satt upp klistermärken med avståndsmarkeringar, affischer som påminner om avstånd och har glesat ut sittplatserna. Vi har plexiglas vid borden i Elevhallen. Vi rekommenderar att spendera rasterna utomhus och att inte samlas i korridorerna.
  • Håll till höger i trapporna.

Information till gymnasieelever och vårdnadshavare gällande kollektivtrafik

  • Om du kan ta dig på annat sätt än kollektivtrafik ber vi dig att göra det.
  • Om du måste åka kollektivt är det extra viktigt att visa hänsyn och hålla avstånd till medresenärer. Det gäller både ombord och vid hållplatsen, men också när du stiger på eller kliver av. Låt de som kliver av göra det innan du själv går ombord.
  • Var ute i god tid om du måste åka kollektivt.
  • Om trängsel i kollektivtrafiken hindrar dig från att passa skoltiderna, prata med din mentor. Vi har även kontakt med VL för att kunna anpassa scheman om trängsel uppstår vissa tider.
  • Särskilda regler för munskydd gäller i kollektivtrafiken.

Skolnärvaro och distansundervisning

Brinellskolan kombinerar distansundervisning med närundervisning. Om du är frisk ska du vara i skolan och få undervisning och utbildning. Vi vill att alla elever som är sjuka eller har milda symtom stannar hemma. Observera att du som är gymnasieelev eller vuxenelev ska vara hemma om någon i hushållet är sjuk i covid-19.

Rektor kan besluta om individuella lösningar för elever som är i riskgrupp.

Skollunch

Skollunch serveras som vanligt i Fagerstahallen. Eleverna får schema där det framgår när de har lunchrast och vilken tid under rasten eleven får vara i Fagerstahallen och äta. Denna tid är 20 minuter och är viktig att passa. Detta är för att möjliggöra tryggt avstånd och god hygien i matsalen. Risbroelever och Brinellelever kommer inte att vistas i matsalen samtidigt.

Utökad städning

Undervisningslokalerna städas av NVK som har utökat städningen och då särskilt kontaktytor så som handtag.

Arbete hemifrån

Med anledning av de skärpta restriktionerna 12 november 2020 kommer NVUs personal arbeta hemifrån när detta är möjligt.

Frågor

Om du har frågor eller funderingar är du som elev välkommen att höra av dig till din mentor eller rektor. Det gäller så klart även dig som vårdnadshavare.

Sidansvarig:

Linda Halldin Normann

Senast ändrad:

Scrolla upp